NJOKE SA SPANAĆEM I LOSOSOM

Zdrav obrok,lagan i obavezno neko belo vino. Preporučujemo za ručak za 4 osobe!

Zdrav obrok,lagan i obavezno neko belo vino. Preporučujemo za ručak za 4 osobe! Nutricionisti preporučuju dva do tri obroka ribe nedeljno, pri čemu losos predstavlja veoma dobar izbor jer sadrži neophodne esencijalne aminokiseline, nezasićene omega-3 masne kiseline, vitamine B grupe, kao i minerale fosfor i selen.

Pastrmka pripada porodici slatkovodnog lososa. Najčuvenija je pastrmka iz Ohridskog jezera, zatim potočna pastrmka, pa pastrmka dunavskog sliva, neretvanska mekousna pastrmka i tzv. Kalifornijska pastrmka koja se mahom uzgaja u ribnjacima.

Sastojci: 600g lososa 200g barenog spanaća Peršun Neutralna pavlaka 300g njoka So, biber Čen belog luka 3 kašike maslinovog ulja 300 g paradajz pelata .

1. Na malo ulja ispržiti začinjenog lososa. 2. U drugom tiganju na ostatku ulja kratko sotirati ranije obareni i iseckani spanać sa belim lukom. 3. U spanać dodati paradajz pelat, začine i sve izmiksati u blenderu. -Za pripremu jela potrebno je oko 60 minuta .

-Pri serviranju preporučujemo Vam da posujete parmezan i isjeckani peršun..

.Losos ima snažan ukus i aromu. Međutim, u ovoj varijanti uz spanać, beli luk i mleveni biber, ukusi postižu odličnu ravnotežu koja se, uglavnom, svima dopada.