Zapečeni mlinci sa piletinom

Razbiti jaja, umutiti, dodati pavlaku, i malo mleka i sve dobro izjednačiti.

Pileće meso iseći na tanje šnicle pa ga izlupati, malo posoliti i dodati suvog začina. U tiganj sipati malo ulja i na kratko propržiti pileće šnicle sa jedne i druge strane.

Mlince obariti u 1l vode u koju ste dodali kuvan paradajz i malo suvog začina. Bariti ih veoma kratko oko pola minuta i odmah vaditi čim omekšaju.

foto: Bakina kuhinja

Posudu za pečenje malo pouljiti, staviti mlince prvi red, a zatim pileće šnicle a odozgo malo pavlake. Zatim opet mlince pa šnicle, i mlince i pavlake. Na kraju narendati kačkavalja. Peći na 200 stepeni C 30 minuta da lepo porumeni.

Služiti toplo uz sezonsku salatu.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *